​Workshops

 

Acryl Pouring

In deze creatieve workshop maak je in een paar uur tijd verschillende kunstwerken. Onder begeleiding leer je hoe je kunt gieten met vloeibare acrylverf, additieven en siliconen. Door het mengen van diverse producten ontstaat er een mengsel dat spectaculaire resultaten oplevert. Er zijn verschillende mogelijkheden om acrylverf te gieten met diverse mediums. Zo ontstaan mooie kleureffecten en spannende cellen.

De workshop is geschikt voor iedereen. Je hebt dus geen specifieke schilderervaring nodig om mee te kunnen doen, iedereen kan zich aanmelden. 
Het is ook een leuke workshop in aanvulling op wellicht eerder gevolgde schilderlessen.

Je maakt 3 schilderwerken op 30x30 formaat met verschillende giettechnieken. De workshop is inclusief alle materialen, lunch en koffie/thee en kost € 60,- per persoon. We starten om 10.00 en werken tot ongeveer 15.00 uur.

 

     

 

 

 

 

 

Mozaïek

Tijdens de workshop leert u van alles over de diverse mozaïektechnieken,over ontwerpen en over kleursamenstellingen.

U leert te werken met verschillende lijmsoorten, voegmiddelen, ondergronden en de verschillende gereedschappen.Het doel van de workshop is u in 1 dag zoveel mogelijk informatie over de mozaïektechnieken te geven.

Omdat het voegen pas 24 uur nadat het mozaïek gedroogd is kan gebeuren, krijgt u aan het einde van de dag het voegmiddel mee. Uiteraard kunt u ook een volgende keer terugkomen.Tijdens de workshop is het gebruik van alle gereedschap inclusief.

Als werkstuk kunt u kiezen uit diverse voorwerpen. U kunt natuurlijk ook zelf een voorwerp meenemen.In het atelier zijn diverse mozaïekvoorbeelden waardoor u veel inspiratie op kunt doen.De workshop wordt gegeven van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 60,-, inclusief al het materiaal, gereedschap en inclusief koffie/thee en uitgebreide lunch.


 

      

 

 

 

Trendy Paper

Een creatieve workshop voor volwassenen en kinderen! Met speciale lijm geef je een voorwerp een ander uiterlijk. Met (kado)papier in allerlei soorten kunnen voorwerpen van steen, plastic, piepschuim, hout, metaal, gips, aardewerk of glas worden beplakt. Het papier wordt gescheurd of  geknipt en het voorwerp beplakt. Dit kan dus van alles zijn. Zo kunnen ook oude voorwerpen waar je niets meer mee doet ineens weer nuttig zijn. De voorwerpen kunnen per workshop variëren. In het atelier zijn diverse Trendy Paper voorbeelden om inspiratie op te doen. Tijdens de workshop is het gebruik van alle gereedschap inclusief. De workshop duurt ongeveer 3 uur en kost € 30,- .Dit is inclusief koffie/thee.     

                

       

 

 

 

Mixed Media

Mixed Media, wordt ook wel ‘Gemengde technieken’ of ‘Intuïtief schilderen’ genoemd. In het kort komt het erop neer dat alles kan en alles mag. Je werkt met verschillende materialen zoals papier, stof, zand en acrylverf en dat gebruik je dan allemaal door elkaar heen. Geef jezelf de vrijheid om te experimenteren. Je bepaalt zelf je kleuren. In het atelier zijn diverse materialen aanwezig maar je mag natuurlijk zelf ook materialen meenemen zoals foto’s en teksten. In combinatie met de verf, de mediums en overige materialen maak je een mooi mixed-media schilderij. Tijdens deze workshop werk je op een canvasdoek van 50 x 70 cm. Alle materialen zijn inclusief, muv de door jou meegebrachte afbeeldingen. De workshop is inclusief uitgebreide lunch en inclusief koffie/thee. De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 65,- per persoon.

 

 

Kinderworkshop Glasmozaïek

Met gepolijste stukjes gekleurd glas beplakken de kinderen vierkante windlichten/ kandelaars van transparant glas. Het mozaïekglas heeft zachte afgeronde randen.
Ook kunnen de kinderen kiezen glasplaten met glas te versieren. Dit zijn transparante glazen platen van 15,5 cm met gladde randen en een houten houder. Met transparante lijm worden de stukjes glas op de voorwerpen geplakt. Met glasstiften kunnen de voorwerpen nog gedecoreerd worden.

 

 

     

 

Kinderworkshop Foam Klei

Met het populaire Foam Clay kunnen kinderen verschillende oppervlakten beplakken.
Je rolt kleine balletjes en drukt deze op het voorwerp en verspreidt het met je vingers. Ook kan het gedroogd worden op plastic. Daarna kan het  geknipt worden met een schaar. Deze uitgeknipte vormen kunnen weer verwerkt worden met verse foam klei.

 

   

 

Kinderworkshop Letterhuisje

Van hout maken de kinderen een letterhuisje. Ze lijmen het helemaal zelf in elkaar. Ze bepalen zelf de indeling en zo ontstaan er kleine vakken. Hierna wordt het huisje geschilderd en vervolgens gedecoreerd met vrolijk papier, lintjes, afbeeldingen en andere versiersels. Ze bedenken het helemaal zelf. Zo ontstaan vrolijke letterhuisjes met vakken om artikelen in op te bergen of te tonen.

 

Kinderworkshop Memobord

Met verschillende materialen maken de kinderen een kleurrijk memobord waarop ze laten zien wat ze leuk vinden. We gaan ‘technisch knutselen’: we zagen, timmeren, lijmen, schilderen, knippen en plakken. We maken eerst een ondergrond en hierop bevestigen we producten zoals knijpers, haakjes, een krijtbord, memoblaadjes en schrijfmateriaal.

 

 

Kunstenaar in de Klas

In overleg met de school verzorg ik kunstprojecten op basisscholen. Samen met de kinderen maak ik werkstukken naar voorbeeld van beroemde kunstenaars. De kinderen leren anders te kijken naar kunswerken en leren anders te werken met materialen.