kinderworkshop Glasmozaïek

Met gepolijste stukjes gekleurd glas beplakken de kinderen vierkante windlichten/ kandelaars van transparant glas. Het mozaïekglas heeft zachte afgeronde randen.
Ook kunnen de kinderen kiezen glasplaten met glas te versieren. Dit zijn transparante glazen platen van 15,5 cm met gladde randen en een houten houder. Met transparante lijm worden de stukjes glas op de voorwerpen geplakt. Met glasstiften kunnen de voorwerpen nog gedecoreerd worden.

 

 

 

 

kinderworkshop Letterhuisje

Van hout maken de kinderen een letterhuisje. Ze lijmen het helemaal zelf in elkaar. Ze bepalen zelf de indeling en zo ontstaan er kleine vakken. Hierna wordt het huisje geschilderd en vervolgens gedecoreerd met vrolijk papier, lintjes, afbeeldingen en andere versiersels. Ze bedenken het helemaal zelf. Zo ontstaan vrolijke letterhuisjes met vakken om artikelen in op te bergen of te tonen.

 

 

 

 

kinderworkshop Memobord

Met verschillende materialen maken de kinderen een kleurrijk memobord waarop ze laten zien wat ze leuk vinden. We gaan ‘technisch knutselen’: we zagen, timmeren, lijmen, schilderen, knippen en plakken. We maken eerst een ondergrond en hierop bevestigen we producten zoals knijpers, haakjes, een krijtbord, memoblaadjes en schrijfmateriaal.

 

 

 

 

kinderworkshop Foam Klei

Met het populaire Foam Clay kunnen kinderen verschillende oppervlakten beplakken.
Je rolt kleine balletjes en drukt deze op het voorwerp en verspreidt het met je vingers. Ook kan het gedroogd worden op plastic. Daarna kan het  geknipt worden met een schaar. Deze uitgeknipte vormen kunnen weer verwerkt worden met verse foam klei.

 

 

 

 

kinderworkshop Spijkerpatroon

De kinderen schilderen een houten ondergrond in hun favoriete kleur. Hierop leggen ze het patroon van hun keuze. Aan de hand van het patroon timmeren ze de spijkers en vervolgens binden ze gekleurd draad om de spijkers heen.